4 grunner til å lære et fremmedspråk

Selv om norsk er det foretrukne språket i Norge, så må vi huske at språklig sett er norsk svært lite. Norsk er bitteliten i forhold til språk som kinesisk, spansk og tysk. Men har det noe for seg å lære et fremmedspråk når man bor i Norge? Naturligvis ja, les mer under.

Mange synes at språkkyndige personer er smarte, og er jo positivt. For mange studier viser at folk som kan flere språk har mer fleksible tankeprosesser og kan tilpasse seg nye situasjoner og omgivelser raskere enn de ettspråklige.

Nye livserfaringer

Dette skyldes blant annet at de som kan mange språk har gjerne også reist en del, sosialisert med mennesker fra ulike språkbakgrunner og beriket seg selv med nye ideer og tanker. Folk flest synes det er imponerende at du kan flere språk og dette gir også et godt inntrykk når du f.eks. skal søke en ny jobb.

Flere karrieremuligheter

Hvis du er eventyrlysten og ønsker en internasjonal karriere da kommer du ikke langt hvis du bare snakker norsk. Et eksempel kan være at du er interessert i en IT-karriere og ønsker å skape noe innovativt som Facebook eller Twitter. Hva ville vel være bedre enn å reise til Silicon Valley i California for å høste inspirasjon fra IT-konferanser, og kanskje til og med gni skuldre med noen Apple-folk? Da bør du iallfall kunne engelsk godt, både for å forstå og utveksle ideer med potensielle mentorer eller samarbeidspartnere.

Et hode foran andre

Å kunne lese nyheter på andre språk gir deg fortrinnet at du hører om hendelser før andre, dvs. før det blir kjent for norske medier. Dette kan være gull verdt for forretningsavgjørelser eller til og med når du spiller oddsspill på mer eksotiske sporter som cricket eller australsk fotball. Et forslag; prøv casinoet hos Folkeautomaten og les deg opp på eksotiske sport i aviser fra utlandet. Du vil bli forbauset hvor gode bettingvalg du kommer til ta.

Utforske nye kulturer

Når du reiser til utlandet vil du oppleve mye mer hvis du kan landets språk. En tur til Japan kan gi deg mange nye inntrykk, men du kan også samtidig føle deg fremmedgjort hvis du ikke kan kommunisere med de lokale. Da kan du få tips om ting og aktiviteter som vanlige turister ikke får vite om. Kanskje du til og med blir invitert til en sumokamp eller til å spille pachinko, som er slags variant av spilleautomater, med nye japanske venner.