Aktiviteter man kan gjøre før og etter påsken

Når påsken nærmer seg er det mye å se fram til. Ferie, skiturer, hyttekos og mye mer. Påsken er nesten som et symbol på vår, en tid da vi kan rydde opp og ordne til sommeren. Det er mange aktiviteter vi liker å gjøre sammen, slik som å lage snøhule og grille pølser på bålet

Det er mye som kan gjøres i huset også. Men alt står ikke for fall selv om man ikke blir ferdig til påske. For eksempel nytt tapet for barnerom og andre rom som trenger oppussing. Det som er bra, er at man ikke trenger å bli ferdig med en gang. Når man først har klargjort lim-rullen, så er det likevel lurt å gjøre ferdig vegg for vegg. Her skal vi se på disse og flere aktiviteter man kan gjøre sammen før og etter påsken med hele familien.

Pusse opp i hjemmet

Oppussing er en kontinuerlig prosess som kan vare hele livet. Ja, noen pusser til og med opp etter at de har blitt pensjonister. Oppussing er en koselig ting å gjøre sammen. Alt fra å bli enige om budsjett og tapet er viktig. I en barnefamilie er det lurt å sette opp kostnader og utgifter. Så må barna få være med å bestemme tapet barnerom. Det er tross alt de som skal bo der.

Legge puslespill

Noen elsker å legge puslespill. Det er som regel en langvarig prosess som begynner med å sortere ramme-brikker og hjørner, deretter brikker med samme tema. Liker man puslespill kan man prøve seg på de som har over 500 brikker. Norges største puslespill er på hele 12000 brikker og ble pusler i 2015. Tips til puslespill: Lag en ramme av trelister slik at du kan henge puslespillet på veggen når det er ferdig.

Lage en båt

Barn elsker kreativitet. Dessuten har de mange egenskaper som gjør at de til og med kan lage bedre ting enn voksne. Har du litt tid og penger, kan dere lage en båt sammen. Den kan lages av tradisjonell båtbygger-kunst, eller konstrueres på en helt ny måte. Det er kun deres fantasi som setter begrensninger.

Eller så kan dere bare legge en fin tapet med båter på barnerommet. Det vil de like.