Bjørn Dæhlie

Skikongen
Bjørn Dæhlie er som Norge i et nøtteskall. En fantastisk mann med et godt indre, et evig smil om munnen, et klart hode og med store ambisjoner, som har holdt seg aktiv gjennom hele livet og nekter å la alderen begrense ham på noen som helst måte. Bjørn Dæhlie har stukket av med hele åtte gull i langrenn, dermed regnes han for å være den mestvinnende vinterutøveren noensinne når det kommer til OL. Dette er dog bare toppen av kransekaka – Dæhlie har nemlig hele ni VM-gull og utallige NM-gull å skryte av. Dessuten har han vunnet verdenscupen i langrenn sammenlagt utrolige seks ganger, noe som virkelig har gjort ham fortjent til kåringen som århundrets vintersportutøver. Den kjekke Elverum-mannen dominerte langrennsporten på 90-tallet og tok samtlige OL-gull fra 1992 til 1998, før han la skiene på hylla i 2001 etter en kjip ryggskade. Hans fantastiske karriere endte dog ikke der, selv om han valgte en helt ny vei fremover. Med Holmenkollmedaljen, Fearnleys olympiske ærespris, Folkets idrettspris og Sportsjournalistenes statuett på hyllen hjemme i Oslo har Bjørn Dæhlie virkelig gjort seg fortjent til sin egen plass i historiebøkene.

Gold Medals

 

Kleskongen
Etter endt idrettskarriere fortsatte Bjørn Dæhlie å imponere på flere ulike fronter. I tillegg til sin stadige aktivitet i veldedige organisasjoner, har han utgitt en rekke kleskolleksjoner for aktive nordmenn. Det er vinterkolleksjonen som har fått spesielt mye oppmerksomhet, med veldig godt teknisk undertøy, varme jakker og gensere, samt en rekke gode tilbehør for alle sportfrelste mennesker som elsker vinteren.

 

Forretningsmannen
Bjørn Dæhlie er en årvåken, smart mann som har bevist gang på gang at alt han tar i blir til gull, men mange fniste når Dæhlie gikk inn i finansverdenen som investor. Kun et par år etter var det ikke mange eplekjekke kritikere igjen der ute – Bjørn Dæhlie gikk rett til topps i investeringbransjen. Han har en rekke eiendommer verden rundt og har kjøpt seg inn i flere lovende selskap i ulike bransjer og industrier – nå om dagen bygger han i tillegg en stor hytteby i svenske Åre til en verdi av over to milliarder kroner. Det er eiendom Dæhlie har fokusert mest på, men rapporter viser blant annet at han også har oljeinvesteringer i Afrika.