Få med barna på skitur

Like sikkert som at skolen igjen har startet vet vi at også en ny vinter er i anmarsj, enten vi liker det eller ei. De som har barn ønsker seg gjerne en vinter med masse snø, hvilket oppfordrer til leking ute. For det er ikke til å stikke under en stol at det er enklere å få barna ut når det er snø, enn om det kun er regn, regn og atter regn.

Det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, men det er vel noe overdrevet. De små må lære seg å mestre disse plankene under føttene før de vil få den store gleden. Så hva kan du gjøre for å ikke drepe gleden fra første stund, når poden egentlig bare vil sitte og se på YouTube? Du trenger ikke det ypperste utstyret for en skitur i marka, men har du flere barn kan det selvfølgelig bli kostbart likevel, når alt må kjøpes på en gang.

Ha det gøy

Mye handler om å ha det gøy. Ta med deg ditt beste humør når du skal ta med barna på skitur. Du må vise dem at du også synes dette er kjempeartig. Viser du det minste tegn til kjedsomhet vil dette smitte over på dine unge håpefulle.

Ikke gå for hardt ut

Det handler ikke om å mestre den største bakken først, ei heller om å ta den lengste turen. Finn et flatt parti der barnet kan forsøke seg, og lære seg å bli vant til skiene. Barn er mye raskere til å lære enn oss, og de er heller ikke så redde for å falle som oss voksne. Du vil snart se at barnet trekker mot større og større utfordringer, så lenge du ikke presser det. Alt handler om å føle seg trygg. Da kan det være godt å vite at centum.no kan hjelpe deg med et kortsiktig lån til nettopp dette.

Legg inn tid for kos

Selv om dere bare trasker en kort tur «rett utenfor stuedøra», så kan du likevel pakke med pølser, sjokolade, appelsin og kakao. Sett dere ned og tenn et bål, dersom det er lov der dere befinner dere. La barnet få føle at det er på tur. Da vil han eller hun forbinde skitur med noe positivt.

Ikke hjelp til for mye

Du må gjerne hjelpe barnet der det strever som mest, men ikke gjør jobben for henne ved å dra henne opp bakkene. La det meste av arbeidet hvile på henne, og hjelp heller til der du ser det blir for mye for den lille kroppen.

Dropp stavene

De aller minste barna trenger ikke staver i begynnelsen. De vil bare være i veien. Det er mye bedre å gå uten staver, og på den måten øves også balansen.

Legg inn tid til lek

Pakker du med deg en liten spade kan du lage et lite hopp, for eksempel der dere har matpause. Staver kan brukes som slalåmporter, slik at barnet lærer seg svingteknikker mens det faktisk tror at alt bare er lek og moro.

God skitur!