Kjente norske skilag

Simostranda Idrettslag
Nordmenn er født med ski på beina, og vi elsker å dra ut på lange skiturer så fort snøen har dalt ned i noen dager. Det er selvsagt flott at vi er en aktiv, sportslig nasjon, men hvor hadde vi vært uten idrettslagene? Det er spesielt mye fokus på skilagene her i landet, der profesjonelle trenere sørger for å gi nordmenn nye helter å følge med på når en internasjonal (eller nasjonal) turnering eller konkurranse er i gang. Uansett om det er snakk om skiskyting, langrenn eller alpint, kan man raskt og enkelt finne et godt idrettslag å trene hos, det spiller ingen rolle hvor i landet du bor. Simostranda Idrettslag er et lite lag i Modum (Buskerud fylke), der de to kjente skiskytterbrødrene Dag og Ole Einar Bjørndalen holder til. Nå bor den sistnevnte skikongen i Østerrike for tiden, men han kommer aldri til å snu ryggen til sitt opprinnelige skilag. Simostranda IL arrangerer en rekke turneringer i løpet av året og har spesielt fokus på barneidrett – det er slik fremtidige stjerner vokser frem.

 

Strindheim Idrettslag
Strindheim IL holder til i Trondheim, og fokuserer både på vinteridrett og andre typer sport (håndball og fotball, blant annet). De er nok mest kjent for å være hjemmelaget til Petter Northug, men det er ikke bare den kontroversielle nordmannen dette trønderlaget kan skryte av. Strindheim har stukket av med flere gull i NM, og har dyrket frem flere store navn gjennom sin snart hundre år lange historie. Strindheim IL ble stiftet i 1926 og satte straks i gang med treningen av både skøytestjerner og langrennløpere. Petter Northug plasserte Strindheim på Norgeskartet, men også Berit Aunli har trent her. Blant kommende stjerner finner man for øyeblikket Stig Rune Kveen, en lovende herre som stakk av med gull i NM både i 2006 og 2007.

friends in winter

 

Bjerke Idrettslag
På Nannestad i Akershus finner man Bjerke IL, et av de mest kjente skilagene i Norge. Det er langrenn de fokuserer på, med store navn som Bjørn Dæhlie, Anette Bøe og Lars Erik Eriksen blant utøverne. Skiskyting og fotball holder de også på med, men med færre meritter å vise til. Det er etter at Dæhlie og Bøe trente her at oppmerksomheten for Bjerke IL ble særdeles stor – nå om dagen ønsker mange foreldre at ungene skal trene her. På Nordåsen stadion arrangerer Bjerke Idrettslag flere store renn hvert bidige år, hvor tusenvis av mennesker fra hovedstaden strømmer til for å se sine favoritter konkurrere.