Klokker – Et moteriktig tilbehør

Klokker er et svært moteriktig tilbehør for både ham og henne. De fleste av oss får gjerne vårt første armbåndsur når vi skal starte på skolen, og senere dukker de voksne klokkene opp. For mange blir uret et viktig tilbehør, som man har i flereulike stiler.

 

En viktig del av motebildet
Klokker har blitt en viktig del av motebildet og armbåndsurets utseende skiftes stadig. Digitale urskiver, store tallskiver, maskuline ur, armbåndsur med skinnreim eller med metall. Klokkens funksjon endres også. Den skal stadig vise tiden, men gjerne også gjøre noe mer. Pulsklokker og treningsklokker som hjelper deg med å trene, holde formen samt få nok søvn har blitt svært populære de siste årene. Selv de store motehusene produserer egne klokkekolleksjoner, som står i stil til det motehuset står for og hvilke kvaliteter det vil bli forbundet med.

businessman holding leather briefcase checking time on his watch at the airport.

 

Et glimt av klokkens historie
Som med mye annet oppstod også klokkemoten i Paris, det antas nemlig at det første armbåndsuret var en gave til Napoleons søster. Armbåndsuret slo først ordentlig gjennom etter første verdenskrig. Det ble nemlig svært populært blant soldatene, som trengte en rask måte å sjekke tiden på. Angrepsplanene var nemlig basert på tid, og klokker var derfor en nødvendighet. Masseproduksjonen startet og utviklingen skjøt fart. Den aller første klokken drevet på batteri så dagens lys i 1957, og i 1972 kom den digitale klokken.

 

Klokker og armbåndsur i alle stilarter
Det er ikke mange år siden at det var vanlig å få sin første voksne armbåndsur i forbindelse med konfirmasjonen. Da fikk man gjerne et i en klassisk og tidløs stil som skulle holde livet ut. I dag er det populært å eie flere klokker, slik at du har en til ulike anledninger. Kanskje en ekstra fin og stilig når du skal på fest, en til hverdagsbruk og en i en sportslig utgave. Hos Uniwatches finner du mange armbåndsur i ulike stiler på nett til både ham og henne. La klokken bli et lekkert tilbehør, som fremhever din personlige stil.

 

Noen av klokkens hemmeligheter
Visste du at klokker har et urverk som enten er kvarts eller mekanisk? Er det av kvarts går det på batterier og er det mekanisk må klokken din trekkes opp. Dette skjer enten manuelt eller automatisk. I gamle dager var det å trekke opp klokken og sjekke at den gikk riktig en viktig del av morgenritualet. Sveitsiske urverk er fremdeles forbundet med topp kvalitet og står øverst på listen til mange klokkeelskere. Kondens er forresten urverkets verste fiende, så oppdager du det i klokken din bør du ta den med til urmakeren med en gang.

 

Klokken har en fast plass i dagens motebilde
Mange av funksjonene vi mennesker trenger for å fungere i det daglige befinner seg nå i mobilen. Slik som det å sjekke både tid og dato. Til tross for dette er klokken, eller armbåndsuret, et viktig tilbehør for mange. En klokke gjør mer enn å vise tiden. Klokker fremhever antrekket ditt, sier noe om hvem du er og markerer din personlighet og status. Et vakkert armbåndsur er uten tvil det optimale tilbehøret for moteriktige kvinner og menn i alle aldre.

 

Stort utvalg av klokker på nettet
På nettet finner du et stort utvalg av ulike klokker og armbåndsur. Det gjør det enkelt å velge ett eller flere som passer deg og din stil. En treningsklokke hjelper deg med å yte maksimalt på trening og en klokke med de riktige detaljene setter prikken over i-en på antrekket ditt.