Skiferie med barn

Det er viktig at ferien foregår på barnas premisser når du drar på skiferie med de små. Her kommer noen gode råd og tips.

Gjør deg klar mentalt

Det høres kanskje voldsomt, men poenget er at du er nødt til å treffe noen klare valg når barna skal med på skiferie, kanskje for aller første gang. Det aller første rådet lyder derfor slik: Forbered deg mentalt på at du sannsynligvis ikke kommer til å stå like mye på ski som du pleier. Fokuser i stedet på å tilrettelegge reisen slik at du mest mulig legger til rette for barna. Og nyt at du sannsynligvis hjelper dem med å skape et livslangt kjærlighetsforhold til skisport.

Velg et mindre skiområde

Heldigvis finnes det utrolig mange gode og barnevennlige skisteder i Norge. Her er terrenget oversiktlig og rolig, og barna kan stille og rolig utvikle ferdighetene sine. Det aller viktigste er at barna føler seg trygge, samt at de ikke plutselig blir borte!

Innkvartering – sørg for god plass

Det finnes hotellværelser med god plass til en hel familie, men disse vokser ikke på trær. Derfor er det generelt en god idé for barnefamilier å velge en hytte for seg selv. Man må huske på at en skiferie fyller litt mer enn en sommerferie når det gjelder bagasje. Her skal det være plass til ski, staver, støvler og alle vinterklærne. Det skal dessuten være plass til at de kan henges opp og tørkes etter en lang dag i løypene. Når dere har spist og roen senker seg over familien, så kan det være ekstra hyggelig å se en god film sammen med barna. Det finnes heldigvis massevis av gode barnefilmer man kan streame på nettet.

La barna gå på skiskole

Skiskoler er ikke bare for dansker. Vi er kanskje litt overlegne her på fjellet og tror ofte vi mestrer alt på en gang. Vi synes i hvert fall vi er såpass gode at vi kan fortelle og vise barna hvordan man står på ski. Men, man gjør kanskje seg selv og barna en bjørnetjeneste ved ikke å la dem gå på skiskole. Her møter de andre barn og lærer seg grunnleggende skiferdigheter gjennom lek og moro. Det er også en stor bonus ved det: Du får nemlig litt etterlengtet fri til å ta en liten tur ned en bakke for deg selv, eller eventuelt bare nyte en kopp kaffe mens du ser de små more seg i bakken.