Skisportens utøvere er de mest populære

Skisportens utøvere er de mest populære

Som skisportens vugge har mange av verdens beste utøvere innen ski blitt født i dette landet. Langrennsdronningen Marit Bjørgen, Petter Northug fra samme sport og Therese Johaug er alle fra dette langstrakte vinterlandet. Ikke bare er de uhyre populære på hjemmefront, men også langt utenfor Norges landegrenser. Men trender skifter. Før i tiden var det fotballspillere som Ole Gunnar Solskjær og Erik Huseklepp som var populære, men nå er det skisportens utøvere som troner øverst på popularitetsparametet. Hva kan være grunnen til at vi igjen finner heltene våre i skibakken?

Therese Johaug er populær

Kanskje er det stoltheten over at vi her i Norge er så gode på ski. Eller kanskje det er et ønske om å gå tilbake til røttene våre igjen. Men uansett om det er patriotisme, nostalgi – eller kanskje en kombinasjon – er det ingen tvil. Vintersportlandet Norge løfter opp sine vintersporthelter.. Therese Johaug er for tiden landets mest populære idrettsutøver. Anklagene om doping har figurert høyt i media, og det har skapt debatt på begge sider om hennes eventuelle uskyld. Men blant alle klagene har det også kommet mye sympati hennes vei, og dette har nok mye av skylden for hennes popularitet.

Noen av grunnene

Noen eksperter og synsere mener at resultatene også har en del å si. Landslagsspillerne har hatt dårligere tider i det siste, men utøverne på ski har gjort det mye bedre. En annen faktor er nok at mange av spillerne våre spiller for utenlandske klubber og ofte blir glemt bort av oss, mens skiløperne står der i beste sendetid i fargene våre. En annen ting som spiller inn kan rett og slett være at popularitet uansett alltid svinger. Man ser det samme både i politikken og i musikkbransjen. Ser og hører man det samme for lenge av gangen vil man ha noe helt annet.