Snart er skisesongen her!

Det er noe magisk som skjer med Norge når bakken blir hvit, granene begynner å henge tungt, og Swix Blå begynner å plukkes fra hyllene. Enten du er glad i å stå i bakken, være omgitt av skog eller oppleve høyfjellet, så elsker nordmenn å spenne ski på beina og møte naturen ansikt til ansikt med familie og venner. Ski har tradisjoner som går mange hundre år tilbake i tid. Vi kjenner selvfølgelig historien om birkebeinerne som reddet kongsemnet Haakon Haakonsøn ved å ta med det lille barnet gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen på ski, og dermed var med på å forme kongeriket slik det er i dag. Det er ikke rart, med denne typen historier som bakgrunn, at Norge er en stolt skinasjon. Tradisjonen holdes i dag i live både av folk flest, og av våre olympiske utøvere, som slår ut nasjoner ti ganger større enn vår, gang på gang.

Den magiske årstiden

Livet i byen om vinteren kan være trist. Når ikke snøen legger seg har det fort for å bli vått og mørkt, og det er lite som vitner om den storslåtte naturen vår langstrakte land har å by på. Det er ikke rart at nordmenn også er blant de folkeslagene i verden som er mest interessert i hytteliv! Både i skog, ved sjø og på fjell reiser vi til alle årstider, men spesielt om vinteren er det magisk å kjenne varmen fra en kopp kakao, knitringen fra peisen og synet av snøen som legger seg i vinduskarmen og i myke bølger over fjellandskapet. Det kan skape et minne for livet. Noen trives best i preppede løyper, mens andre elsker å gå opp sine egne, enten det går fremover eller nedover. Uansett er det liten tvil om at å kjenne norsk natur på kroppen om vinteren bringer et smil til leppene for de aller fleste nordmenn. Så denne vinteren, ikke bli hjemme i leiligheten eller bli sittende med Netflix hele sesongen. Kom deg ut av byen og føl vinteren i kropp og sinn!

Eventyrene skaper du selv

Vi er heldige som bor i et land som ikke bare har den flotte naturen å by på, men som også har en styremakt som gir denne friheten til å nyte naturen til folket. Den Norske Turistforening har tusenvis av hytter som er åpne for turister for en rimelig penge, og de jobber utrettelig med å merke opp løyper, oppdatere kart, bygge broer og alt som hører med, kun for at du skal kunne oppleve naturen på best mulig måte. Om du ikke leier gjennom turistforeningen finnes det også andre alternativer: høyfjellshoteller har blitt populært, moderne og komfortabelt, og ligger gjerne sammen med de beste løypene. Mange leier ut hytta si privat eller gjennom AirBnB, og naturligvis finnes det også muligheten for å kjøpe en egen hytte. opplev vintereventyret med et reiselån fra Sambla om lommeboka er slitt slank, så kan du nedbetale opplevelsen over tid om det er enklere.