Start oppvarmingen til skisesongen nå!

Snøen, kulden og skisesongen er like rundt hjørnet. Begynn oppvarmingen og oppladningen nå.

Dersom du allerede trener jevnlig – gratulerer. Det er viktig å være aktiv hele året gjennom. I Norge er vi så heldige at vi liker å gå på ski, noe som skaper gode treningsmuligheter hele året gjennom.

Det er lett å glemme de mange fordelene det er ved å bo på et spesielt sted. For etter hvert blir jo alt en vane. Og det samme gjelder vel de fleste nordmenn. Men om du tenker på hvor fine treningsmuligheter vi har utenfor husets fire vegger – hele året gjennom – kan en nærmest bli rørt.

Lad opp til vinteren

Dersom du kunne tenke deg å bli litt flinkere til å bruke de fine snøforholdene de fleste norske steder har om vinteren skal du begynne å tenke på skisesongen allerede om sensommeren eller høsten. Har du allerede en god grunn-kondisjon er dette selvsagt helt supert, og du trenger å gjøre mindre for å komme deg i form – da du jo er i god form allerede.

Om du er utrent handler det om å lade opp til vinteren.

Begynn med løping

Det beste du kan gjøre er å begynne å løpe. Løping er en populær fritidsaktivitet i Norge, og i teorien kan du jo drive med løping hele året. For det er selvsagt fullt mulig å løpe også om vinteren. Men i denne sammenhengen, hvor vi utforsker muligheten for å bli mer aktiv med ski om vinteren, er det likevel hensiktsmessig å legge løpingen til sommer- og høsthalvåret, for deretter å nyte en så lang skisesong som mulig.

Start med å kjøpe et godt par løpesko, for eksempel Adidas – og du kan klikke her for et par eksempler på anbefalte sko.

Se kondisen vokse

Det fine med å begynne på våren – kanskje med en gang snøen har gitt seg, er at du vil kunne bygge deg flott opp kondisjonsmessig til vinteren. Det å gå på ski krever mye mer kondisjon enn å løpe, så det er bra å begynne tidlig for å tåle mer om vinteren.

Glem heller ikke at det er viktig å slappe godt av mellom treningsøktene.

Flere og flere gjør yoga regelmessig for å slappe av mentalt, og å skaffe seg fleksible muskler på samme tid. De aller fleste byer og tettsteder i Norge har yoga-kurs og yogaskoler. Sjekk på nettet, og meld deg på et kurs du liker. Om du trener tre til fire ganger i uken kan det være greit med yoga en til to ganger i uken.

Forbered deg godt til yoga-timene, og finn et utvalg av yoga klær her.

Å gå på ski er meget god trening for kroppen din, men sørg for at du er klar – så tren deg opp gjennom hele sommer- og høsthalvåret.