Therese Johaug

Therese Johaug er det lille råskinnet av en kvinnelig skiløper, som gjør selv nordmenn uten ski på beina stolt over å være norsk når skisesongen er i gang. Hun skøyter oppover bakkene med en vanvittig fart, og parkerer de andre skiløperne langt bak seg. Therese er født den 25. juni 1988 og hjemstedet til den norske skiløperen er Dalsbyda i Os. Therese ble for alvor lagt merke til under norgesmesterskapet på ski i 2007, og samme år ble hun tidenes yngste til å vinne medalje i et langrenns-VM. Siden har det gått slag i slag, og Thereses fantastiske prestasjoner i løypa har ført til at også svenskene ønsker seg en løper av Thereses kaliber.

Therese uten ski på beina

Therese har også et liv der hun ikke har ski på beina. Den vakre kvinnen har i flere år hatt ulike modelloppdrag, blant annet som frontfigur for Motehuset Eger. Selv sier hun at hun er glad i vakre klær og hun liker å få pynte seg litt innimellom. Det er kanskje ikke så rart, når de fleste av årets dager tilbringes i treningstøy. Interessen for klær og kunnskapen om treningstøy har også ført til at Therese Johaug har utgitt sin egen kleskolleksjon. Den består, ikke så overraskende, av klær og tilbehør til bruk ute i skiløypa, og har siden lanseringen rukket å bli svært populær. Therese er i tillegg veldig opptatt av å være et godt forbilde. Hun viser at det går an å bli rasende dyktig i det du gjør, samtidig som du er en person det er lett og like og en som har beholdt begge beina godt plantet på bakken.

Suksess i skisporet

Young woman doing cross-country skiing in dolomite alps.

Therese Johaug har en merittliste i skiløypa, som mange kan misunne henne. Skiløperen Johaug har vunnet intet mindre enn 40 verdenscuprenn, samt Tour de Ski 2016. Therese etablerte seg for alvor som ski dronning under VM i 2015. Da stakk hun av med seieren i 15 km skiathlon, 30 km klassisk og 4×5 km stafett. Hun er kjent for sine enorme krefter og evnen til å gyve løs på bakkene. Fra 2007 til 2012 stakk hun av med seieren i Skarverennet og OL medaljen sikret hun seg i 2010, da det ble gull på 4×5 km stafett. Therese trener flittig og overlater ingen detaljer til tilfeldighetene. Trening, teknikk, smøring av ski og hvordan koble av, er finpusset ned til den minste detalj. Hun deltar for å vinne og det er også det hun gjør. Det er stadig nye mål å sette seg, samt nye løp å vinne, som Ski Tour Canada i Gatineeau.