I god form etter fylte 45 år

Regelmessig trening, sunde fettstoffer og god fordøyelse er nøkkelordene til en slank, sund og ikke minst sterk kropp etter at du har fylt 45 år.

En kropp i konstant forandring

Det er nå tyngdekraften og det nedsatte stoffskiftet for alvor setter inn. Hvis du ikke har trent fortløpende, har du nå tapt opp mot 10 prosent av muskelmassen din. Dessuten forbrenner du ca. 100 kalorier mindre om dagen enn det du gjorde for 10 år siden. Og overgangsalderen nærmer seg med stormskritt. Men det er håp der ute. Hvis du stort sett har vært i gang opp gjenom årene, så er det egentlig ikke mye du ikke kan, bare fordi du har fylt 45 år. Og det er nå det virkelig handler om å bare gjøre det.

Akkurat som pubertet og graviditet byr på store kropssforandringer, så gjør overgangsalderen det også. Og denne gangen tar man kanskje ikke forandringen i mot med likeså åpne armer.

God trening

Hormoner, tyngdekraft og stoffskifte stiller nye krav til treningen din. Styrketrening er viktigere enn noensinne, for det er den sikreste veien mot et høyere stoffskifte og en mer fast og sterk kropp. Dessuten forebygger styrketrening osteporose. Og det skal ikke bare være hyggeli styrketrening hvor du enkelt kan klare 10-15 gjentakelser av hver øvelse. Det skal være tungt, hardt og intenst. Fordi du på den måten både øker muskelmassen din, og øker forbrenningen.  Bruk tunge vekter, eksplosive bevegelser og enten få, korte eller helst ingen pauser.

Tren mage og rompe

Du har kanskje lagt fokuset på bestemte kroppsdeler eller områder. Magen blir gjerne litt rundere med alderen, rumpa blir flatere og tricepsene henger. Squats, triceps-dips, sit-ups og planke er gode styrkeøvelser til nettopp disse områdene.

Fokuset på rompeballene er viktig, fordi de er kroppens største muskel, og jo sterkere de er, jo bedre er det for forbrenningen. Som bonus forebygger sterke rompeballer kne- og ryggskader.

Magen er også et viktig område, fordi den hjelper med å stabilisere krosryggen og ryggen og bidrar til en god og sund holdning.

Gå etter en times styrketrening tre ganger om uka og 30-45 minutters kondisjonstrening tre ganger om uka. Husk å strekke ut.

Optimal livsstil

Du bruker mindre tid nå på å løpe etter barna, og sannsynligheten er stor for at du har et mer stillesittende arbeid og spiser flere gode middager med venner og familie. Det er fantastisk hyggelig, men det koster på kalorikontoen.

Prøv derfor å legge små elementer av aktivitet inn i hverdagen. Ta sykkelen på jobben, og ta trappen i stedet for heisen. Reis deg opp fra skrivebordet, gå turer, strekk deg, dans, få frisk luft! Og husk, at med mindre du har skader i for eksempel kne eller rygg, så kan du gjøre akkurat det du vil. Så gjør det! Jo mer aktiv du er nå, jo bedre kan du forvente å ha det når du er 50, 60 og 70 år. Og så kommer du til å se bedre ut også!

Lån penger hos nanofinans.no

Hvis du har lyst til å komme i gang med å trene, men mangler penger til utstyr, så er det mulig å søke om et lån hos nanofinans.no. Det er ikke alltid snakk om så mange penger man trenger. Søk i dag og lån 8000 kroner på Nanofinans til akkurat det utstyret du trenger. Nanofinans.no er en låneside, og søknaden din blir videresent til13 låneutbydere, slik at du selv kan se hvilket tilbud du har lyst til å akseptere. Ofte får du svar samme dag, og du kan starte treningen umiddelbart.

Hva det koster, er avhengig av hvor mange penger du vil låne. Du kan få lån med nominell rente fra 6,39% opp til 21,95%, mens den effektive renten kan variere fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel tar opp et lån på 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2% over 10 år, vil kostnaden bli på 112 573 kroner. Totalt blir det altså 262 573 kroner.