Oppbevaring av skiutstyr

For skiglade nordmenn som gjerne har mange par ski, er det både viktig og nyttig å ha gode løsninger for oppbevaringen. Det kan være frustrerende når mange forskjellige skipar står hulter til bulter i hjørnet i garasjen. Med tanke på skienes levetid så er det viktig å ta godt vare på dem, som med alt annet som skal vare en god stund. Ski med hakk og riper i fungerer ikke like bra og gir ikke like stor skiglede i sporet! Enten du er utøver eller har ski som hobby finnes det mange gode alternativer til oppbevaring, både i garasjen/boden, til bilen og når du er ute på reise. Her lønner det seg å tenke på både praktiske og sikre løsninger.

Ski utstyr på snø

Ta vare på utstyret ditt

Når du kommer hjem fra en skitur eller trening, så vil du ikke kaste skiene fra deg på gulvet. Hardt betonggulv gjør ikke godt for den bakre enden av skiene. De kan lett flise seg opp ved en hardhendt behandling. Oppbevarer du skiene dine i et rom med fliser ønsker du nok også å unngå stygge merker og flekker på gulv og vegg. Da kan det være lurt å gå igjennom de forskjellige mulighetene som finnes på markedet av ski-oppheng. Det finnes et stort utvalg av forskjellige modeller til veggoppheng. Enten du har ett par ski eller alt for mange, er dette en meget praktisk måte å sikre seg at du alltid finner dine par av både ski og staver. Har du ikke bod eller garasje, kan denne type stativ gjøre at du kan oppbevaring dem bak en dør. Dette gjør at du også bevarer kvaliteten på utstyret best mulig. Det er også viktig å tenke beskyttelse når du er ute på reise. Skiposer med eller uten hjul, eller skitrekk vil lønne seg enten du kjører bil eller tog/fly. Enkle ski-stropper holder skiene samlet, slik at du alltid finner to ski av samme par.

 

Oppbevar trygt – hjemme og på reise

Det har i det siste vært mye snakk om sikkerhet av skibokser. Det er definitivt viktig å gå til anskaffelse av en modell som tåler en støyt, også om uhellet skulle være ute. Kanskje du bør sjekke om den du har er i tråd med sikkerhet og anbefalinger? Skiutstyr kan ofte være et yndet objekt for tyveri, enten du er i alpinbakken, på ski arenaen eller om du befinner deg på din egen eiendom. Dette er lette ting å selge videre, så det lønner seg å være føre var. Sørg for å bruke låsbare skistativ i fjellheimen og på tog og -bussreiser, der dette finnes. Det kan også være lurt å notere seg serienummeret og merke utstyret ditt godt. Det er som regel ingen fare å sette fra seg skiene når man er inne til lunsj, men er du ferdig for dagen og afterski venter kan det være lurt å oppbevare ski-utsyret ditt trygt bak låste dører.