Vegard Ulvang

Det er ikke for ingenting at man sier at nordmenn er født med ski på beina. Ingen har revolusjonert den norske skisporten på samme måte som Vegard Ulvang. Uansett hvor gammel eller ung du er, uansett hvor interessert eller uinteressert du er i skisport, antageligvis har du hørt om ham før og vet hva han drev med. Navnet Vegard Ulvang har blitt selve symbolet og maskoten for norsk skisport, både her til lands og ute i verden. Ulvang har hatt et spennende liv og en spennende karriere ingen av oss andre kan komme nær.

Mountain expedition!Den internasjonale oppmerksomheten

Det er slettes ingen hemmelighet at Ulvang var en av 90-tallets store norske helter i skiløypa.. Fra 1989 til 1997 var Ulvang aktiv på internasjonalt nivå, og gjorde virkelig inntrykk på resten av verden. Amerikansk TV kalte ham «The Terminator» under lekene i Albertville i 1992, og rykket hans under denne stafetten gikk ned i historien som et klassisk øyeblikk i skisporten. I 1994 vakte Vegard Ulvang oppsikt da han kritiserte IOC-presidenten Juan Antonio Samaranch for hans bakgrunn fra det daværende fascistiske regimet i Spania, og kalte ham en uverdig representant for den olympiske bevegelsen. Ulvang er heller ikke en mann som er redd for å si det han mener.

Livet etter skisporten

Vegard Ulvang trakk seg heller ikke tilbake fra søkelyset og pensjonerte seg da han sluttet å gå på ski. Kleskolleksjonen Ulvang lanserte senere ble en suksess, vi har vel alle hørt om kvaliteten på Ulvang-sokkene. Han deltok også i TV2-programmet «Gutta På Tur» sammen med Bjørn Dæhlie og Arne Brimi på 90-tallet, hvor de sammen dro rundt på tur og delte gode natur- og matopplevelser med hele landet klistret til skjermen. I 2006 ble Ulvang valgt til ny leder av langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet, og i 2011 deltok han på en ekspedisjon til Sørpolen langs ruten Nansen tok. Vegard Ulvang kan man trygt kalle en norsk skisports rockestjerne.